دانستنیهای قبل از ازدواج

دانستنیهای قبل ازازدواج
رازهای آشنایی با خانواده همسر
شناخت خانواده همسر یک اصل مهم ازدواج است.
همیشه می گویند شناخت خانواده همسر و دقت در انتخاب فردی که خانواده خوب دارد، یک اصل مهم ازدواج است.
چرا این طور است؟ مگر قرار است با خود دختر یا پسر زندگی کنید.
چرا باید روی خانواده او حساس باشید؟
معمولا ازدواج در دو سطح به انجام می رسد یکی در سطح خانواده و دیگری در سطح فرد.وقتی خانواده برای ازدواج فرزندی تصمیم می گیرد به مسایلی توجه دارد که فرد به آنها کمتر توجه دارد و زمانی که خود فرد برای ازدواج تصمیم می گیرد. به مسایلی دیگر توجه دارد که خانواده به آنها کمتر توجه دارد. خانواده ها به ارزش ها، اصالت، طبقه اجتماعی و مسایل منطقی ازدواج توجه دارند. اما افراد به جذابیت ها ،علاقه، عشق و موارد بین فردی توجه دارند. ازدواجی موفق است که منطق و عشق با هم تداخل کند.اگرازدواج فقط عاقلانه و منطقی باشد ازدواج مناسبی نیست واگر یک ازدواج فقط عاشقانه و عاطفی باشد باز هم ازدواج مناسبی نیست.یک ازدواج مناسب ازدواجی است که منطق و عشق یا به عبارتی عقل و عشق با هم حضور داشته باشند یا حداقل با هم کنار آمده باشند. اگر خانواده نماد ازدواج منطقی و عاقلانه باشد و فرد نماد ازدواج عاشقانه و عاطفی باشد تضارب نظر فرد و خانواده باعث می شود که یک ازدواج عاقلانه / عاشقانه روی دهد. بنابراین تصمیم خانواده در کنار تصمیم فرد اهمیت بسیار زیادی دارد. حذف هر کدام از این دو سطح تصمیم گیری زیان های زیادی را می تواند داشته باشد.یکی از بهترین شیوه ها برای شناخت فرد مشاهده او در زمانی است که با خانواده اش در تعامل است. نحوه برخورد فرد با اعضای خانواده و پدر و مادر شاخصی از رفتار آینده او در یک ارتباط صمیمانه است.
رفتار با خانواده چه اهمیتی دارد؟
یکی از راه های شناسایی فرد مقابل شناخت خانواده اوست.خانواده ای که فرد در آن رشد کرده نشان می دهد که او چه تفکراتی دارد و در طول زمان چطور عمل می کند.هر کدام از ما هر قدر هم که روی رفتار خود تسلط داشته باشیم و شیوه های رفتاری خود را اصلاح کنیم باز در نهایت گرایش هایی به تربیت کودکی مان داریم و ناخودآگاه الگویی از پدر و مادر گرفته ایم که در مواقعی از آن تبعیت می کنیم.درست مثل افرادی که در وضعیت های معمول لهجه ندارنداما وقتی عصبانی یا غمگین می شوند،لهجه یا گویش شهر مادری شان را به کار می برند.تسلط ما بر رفتارمان هم همیشه صد در صدی نیست و گاهی ممکن است آن را از دست بدهیم و مطابق با الگوهایی که از کودکی آموخته ایم رفتار نماییم.از سوی دیگر یکی از بهترین شیوه ها برای شناخت فرد مشاهده او در زمانی است که با خانواده اش در تعامل است نحوه برخورد فرد با اعضای خانواده و پدر و مادر شاخصی از رفتار آینده او در یک ارتباط صمیمانه است نوع برخورد و رفتار فرد در خانواده اطلاعات بسیار زیادی به ما می دهدتا پیش بینی کنیم که بعد از ازدواج این فرد چگونه برخورد خواهد کرد.
بهترین شیوه برای شناخت همسر آینده ،تعامل او با خانواده اش می باشد.
مشاهده متفاوت بودن افراد با یکدیگر و آشنا شدن با افراد مختلف به ما کمک می کند تا گسترش تفاوت ها را در افراد جامعه خود مشاهده کنیم. همه ما در واقع منحصر به فرد هستیم و با وجود شباهت های فراوانی که با هم داریم. تفاوت های خاص خودمان را هم داریم. آشنایی با افراد به ما کمک می کند که این تفاوت ها را از نزدیک ببینیم.تعامل با افراد دیگر به ما کمک می کند تا خود را بهتر بشناسیم. مردم به شیوه های گوناگون فکر می کنند و رفتار مینمایند.آگاهی بیشتر از این تفاوت ها به ما در شناخت تفاوت های خود با دیگران و نیز شباهت های خود با دیگران کمک می کند و نهایتا ما را در شناخت بهتر آنچه که هستیم و انچه که دوست داریم باشیم یاری می کند. زمانی که با افراد بسیار متفاوتی روبرو می شویم که به لحاظ پیشینه خانواده و شخصیت با ما تفاوت های زیادی دارند در باره خود بیشتر و بیشتر می آموزیم. آشنایی بستری است برای شناخت بهتر خود
هشدارهای آشنایی
در فرایند آشنایی دو نفر و دو خانواده تلاش می کنند تا فقط جنبه های مثبت خودرا بیان کنند. مشکل اینجاست که در این فرایند افراد تصویر تحریف شده و غیر واقع بینانه ای از یکدیگر خواهند داشت. بعد از ازدواج زمانی که چهره واقعی فرد و رفتار منفی او آشکارمی شود همسر دچار تعارض خواهد شد که چگونه او به این میزان متفاوت فکر می کند رفتار می کند و حتی صحبت می کند.یکی از مواردی که در زمان آشنایی از آن اجتناب می شود بیان مسایل مرتبط با آنچه که در حال رخ دادن است و مسایل مربوط به ارتباط فعلی است. ما در زمان آشنایی باید به مشکلات و مسایل همین دوره نیز بپردازیم یا حداقل در این جهت گام برداریم. احتمالا برای حفظ شور و شوق و جذابیت ارتباط از کنار این مسایل براحتی عبورمی کنیم، و آنها را سربسته رها می نماییم، اما این مسایل نابود نخواهند شد و مانند آتش زیر خاکستر پنهان می ماندتا زمان آن فرا برسد ودرد سرساز شود.
تردید در ازدواج را نادیده نگیرید
مگر می شود ازدواج کرد و تردید نداشت؟ تردید در تمام مراحل بزرگترین تصمیم زندگی شما، همراهتان است. از وقتی تصمیم می گیرید ازدواج کنید و با خودتان فکر می کنید «آیا الان وقتش است؟» تا وقتی که عقد می کنید و با خودتان می گویید: «این همان آدمی است که باید با او ازدواج می کردم؟همه این تردیدها طبیعی هستند اما چیزی که طبیعی نیست، نادیده گرفتن آنها است. اگر سعی کنید تردیدهایتان را پس بزنید یا آنها را توجیه کنید، بزرگترین ضربه را به خودتان زده اید. شما وقتی وارد زندگی مشترک می شوید، باید همه سوال هایتان را پاسخ داده باشید، و با کمترین ابهامی(نمی گوییم هیچ ابهامی) وارد زندگی مشترک شوید، هرچند برخی از افرادی که تمایلات وسواسی دارند، پی در پی دچار تردید می شوند. ما اینجا درباره آنها صحبت نمی کنیم. وقتی نسبت به یک نفر شک و تردید داریم لازم است با شناخت بهتر و با زمان بیشتر ،بابررسی کامل بر تردیدها غلبه کنیم ،به دلیل اینکه تردیدها مشکلی را حل نمی نماید. برخی اوقات ما به تردیدهای خود توجه نمی کنیم چون اعتماد به نفس ما پایین است.توصیه می شود هرگاه نسبت به ازدواج با یک نفر دچار تردیدشدید به روانشناس یا مشاور مراجعه کنید. گاهی اوقات این تردیدها با مسائل جدی مرتبط است که مستقیما بر ازدواج تاثیر پذیر است.حتی ممکن است دقیق ندانید نسبت به چه چیزی شک دارید، طبیعی است چون شما تجربه کمی دارید و قبلا هیچ وقت ازدواج نکرده اید یا در یک رابطه جدی و واقعی مثل همسری نبوده اید. بنابراین دلیل خیلی از تردیدهایتان را نمی دانید و فقط می دانید یک چیزی درست نیست، قلبتان رضایت نمی دهد یا به قدر کافی آرام و مطمئن و خوشحال نیستید. در این جور مواقع یک مشاور خبره می تواند شما را یاری دهد تا سرمنشا این احساستان را پیدا کنید.در این جا نمونه ای از تردیدها را برایتان می گوییم که بی توجهی به آنها جدا خطرناک است و می تواند فاتحه زندگی مشترک شما را بخواند.
دوست داشتن بعدا ایجاد می شود
برخی از افراد به نظر می رسد که تفاهم بسیار زیادی با هم دارند و به دلیل همین تفاهم به آنها پیشنهاد می شود که با هم ازدواج کنند. اما با وجود تفاهم زیادی که با هم دارن، علاقه ای میان شان نیست یا بهتر است بگوییم برای یکدیگر جذاب نیستند. معمولا به این افراد توصیه می شود که ازدواج کنند تا پس از ازدواج علاقه و محبت بین آنها ایجاد شود. اما واقعیت این است که اگر علاقه و محبتی بین دو نفر به طور خاص وجود نداشته باشد، با ازدواج هم آن علاقه ایجاد نمی شود.اگر کشش جنسی وجود نداشته باشد، اگر تمایل هیجانی برای با هم بودن نداشته باشید و اگر دلتان برای هم نتپد، یک جای کار می لنگد و حتی اگر درست عین در و تخته هم با یکدیگر جور شوید، باز بعد از مدتی همدیگر را دلزده می کنید چون عشق و جذابیت چسب های رابطه زوج ها هستند و در صورت نبودنشان رابطه از هم می پاشد. در بسیاری از ازدواج های بین خویشاوندان یا ازدواج هایی که توسط پدر و مادر ترتیب داده می شود می توانیم این اشتباه را مشاهده کنیم. درست است که تفاهم در ازدواج لازم است،اما کافی نیست.ازدواج زمانی به موفقیت خواهد رسید که سه عنصر علاقه، تعهد و تفاهم همزمان با هم وجود داشته باشد.
ما نمی توانیم با عشق، توجه و تلاش همسر خود را تغییر دهیماو را تغییر می دهم
یکی از باورهای بسیار رایج و غلط در اکثر فرهنگ ها این است که ما می توانیم با عشق، توجه و تلاش همسر خود را تغییر دهیم! به خصوص خانم ها مستعد پذیرش این باور غلط در زمان آشنایی و ازدواج هستند. خیلی ها فکر می کنند آدم ها به مرور زمان، مثلا بعد از ازدواج یا بچه دار شدن تغییر می کنند و به اصطلاح خودشان درست می شوند. اما هیچ کس قابل تغییر نیست. آدم ها حتی وقتی خودشان ضرورت تغییر را هم حس می کنند، باز به سختی تغییر می کنند چه رسد به این که ضرورتی به تغییر نبینند و بخواهند با توصیه دیگران عوض شوند.
پس از ازدواج مشکلات کم می شود
بسیاری از ما امیدواریم که با ازدواج همه چیز به خیر و خوشی خواهد گذشت. حتی اگر قبل از ازدواج مسایل و مشکلات وجود داشته باشد و رابطه دو طرف غیر صمیمانه باشد باز فکر می کنیم که با ازدواج همه چیز حل خواهد شد. اما لازم است که به این نکته توجه کنیم که آنچه در خلال آشنایی از فرد می بینیم به احتمال بسیار زیاد بعد از ازدواج نیز تداوم خواهد یافت
خانواده اش را کجای دلم بگذارم؟
خیلی ها می گویند من می خواهم با خودش زندگی کنم، نه خانواده اش. این اشتباه ترین حرفی است که ممکن است بزنید. اگر دارید به رغم مخالفت خانواده ها با هم ازدواج می کنید یا اگر خانواده هایتان در یک سطح نیستند و این دل نگرانتان می کند، به هشدار قلبتان گوش دهید و برای ازدواج دست نگه دارید. اختلاف فرهنگی خانواده ها یا نارضایتی آنها می تواند زندگی شما را خیلی بیشتر از آنچه فکر می کنید تهدید کند. مطمئن باشید که قویترین عشق ها هم زیر فشار خانواده ها سرد می شود چون ما در ایران در یک نظام سنتی ازدواج می کنیم و ازدواجهاپیوند دو خانواده است نه دو نفر
10-راه موثر در ازدواج هوشیارانه
در ازدواج هوشیارانه تصویر واقعبینانه تری از همسر خود خلق میکنید.
در ازدواج هوشیارانه، در برخوردهای متقابل از روی فکر و تأمل عمل میکنید؛ اما در ازدواج ناهوشیارانه بدون فکر واکنش نشان میدهید.
نشانههای ازدواج هوشیارانه:
1-شما متوجه میشوید که رابطه عاشقانه تان دلیل و مقصدی نهایی دارد:شفابخشی زخمهای دوران کودکی، پس به جای اندیشه و تفکر کامل روی آرزوها و نیازهای سطحی یاد میگیرید.شما می توانید با ازدواج هوشیارانه مشکلات حلنشده دوران کودکی را که در پس مسائل نهفته است، کشف کنیدوقتی به ازدواج هوشیارانه با دید اشعه ایکس نگاه میکنید، تعاملهای روزانه شما معنای بیشتر و جنبههای معماآمیز رابطه زناشویی برایتان معنا و مفهوم دیگری پیدا میکند و احساس میکنید روی پدیدهها تسلط دارید.
2- در ازدواج هوشیارانه تصویر واقعبینانهتری از همسر خود خلق میکنید!شما در لحظههای اولیه ملاقات، به علت تحریکات مغز شروع به مرتبط ساختن عشق با مراقبان اولیه خود کرده، بعدها ویژگیهای منفی خود را به همسرتان فرافکن کردید و به تدریج واقعیت ذاتی همسر خود را محو ساختیدوقتی در جهت دیگر ازدواج هوشیارانه حرکت میکنید، به تدریج این توهمات را رها کرده و شروع به دیدن حقیقت ذات همسر خود میکنید.شما همسرتان را نه به صورت نجاتبخش، بلکه به صورت انسان زخمدیده دیگری که برای شفابخشی تلاش میکند، میبینید.
3-نیازها و آرزوهای خود را با همسرتان در میان میگذارید.در ازدواج ناهوشیارانه، شما به باور دوران کودکی میچسبید و همسرتان باید نیازهای شما را حدس بزند
در ازدواج هوشیارانه شما این حقیقت را میپذیرید،که برای درک یکدیگر باید راهکارهای ارتباطی را گسترش دهید.
4-در ازدواج هوشیارانه، در برخوردهای متقابل از روی فکر و تأمل عمل میکنید؛اما در ازدواج ناهوشیارانه بدون فکر واکنش نشان میدهید.اجازه میدهید واکنشهای اولیه، رفتار شما را تحت تسلط درآورد. در ازدواج هوشیارانه خود را آموزش میدهید تا رفتار سازنده بیشتری داشته باشید.
ازدواج هوشیارانه مشکلات حلنشده را که در پس مسائل نهفته است کشف می کند
5- یاد میگیرید به نیازها و خواستههای همسرتان به اندازه نیازهای خود احترام بگذارید.در یک ازدواج هوشیارانه تصور شما این است که همسرتان باید همه نیازهایتان را درک و برآورده سازد؛اما در ازدواج آگاهانه ایده و مرام عشق به خود را رها کرده و انرژی بیشتری را صرف نیازهای همسرتان میکنی
6- بخش تاریک شخصیت خود را در آغوش بگیرید.
درازدواج هوشیارانه این حقیقت صمیمانه را میپذیرید که شما هم مثل همه انسانها، ویژگیهای منفی دارید.زمانی که مسؤولیت بخش تاریک طبیعت خود را پذیرفتید، دیگر در صدد برنمیآیید ویژگیهای منفی خود را روی همسرتان فرافکن کنید و این محیط خالی از دشمنی ایجاد میکند.
7- شگردهای جدیدی برای ارضای نیازها و خواستههای اولیه خود به کار برید.در دوران جنگ بر سر قدرت، شما با تملق یا با نشان دادن خشم یا مقصر شمردن سعی میکنید وی را وادار کنید نیازهایتان را برآورده سازد.وقتی دراین مرحله حرکت میکنید، متوجه میشوید که همسرتان میتواند منبع کمک و سوددهی باشد.در این صورتی شگردهای خودمحکومی را رها سازید.
8- در درون خود به دنبال قدرت و تواناییهایی میگردید که فاقد آن هستید.یکی از دلایلی که جذب همسرتان شدید، این بودکه اوقوت و تواناییهای لازم را داشت که شما فاقد آن بودید.بنابراین در کنار همسر بودن به شما احساس تمامیت و کمال کاذب میداد.در ازدواج آگاهانه متوجه میشوید تنها راهی که میتوانید احساس وحدت و یگانگی کنید، این است که ویژگیهای پنهان درونی خود را رشد دهید.
9- شما مشکلات داشتن یک ازدواج خوب را قبول میکنید.در ازدواج ناآگاهانه، بر این باورید که راه یک ازدواج خوب، انتخاب همسر درست و مناسب است؛ اما در ازدواج هوشیارانه قبول میکنید که باید همسر درستی باشید.با نگاه واقعبینانهتر به روابط عاشقانه متوجه میشوید یک ازدواج هوشیارانه نیاز به تعهد، نظم، انضباط، شهامت،شجاعت، رشد و تغییر دارد و اینکه ازدواج کار سختی است.
10- بیش از گذشته از اشتیاق خود برای به کمال رسیدن، دوست داشتنی بودن و با عالم خلقت یکی شدن آگاه میشوید و به عنوان بخشی از طبیعت خدادادی این توانایی را دارید که بدون قید و شرط، وحدت و یگانگی را با دنیای اطراف خود تجربه کنید.شرایط اجتماعی و محروم بودن از تربیت صحیح سبب شده این کیفیتها را از دست بدهیداجازه دهید تا نگاه دقیقتری به این ۱۰ مورد بیندازیم.نیاز به قبول مشکلات داشتن یک ازدواج هوشیارانه است؛ چون هر یک از ۹ عقیده دیگر فایدهبخش نخواهد بود، مگر اینکه شما به رشد، تغییر و پیشرفت تمایل داشته باشید.
متن نظر ... موضوع وموانع رامیشودپشت سرگذاشت به شرط آنکه خانوادها همکاری کنند.
متن نظر ...به نظرمن مناسبه/////////؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟چرا نیدونم
متن نظر ...در فرایند آشنایی دو نفر و دو خانواده تلاش می کنند تا فقط جنبه های مثبت خودرا بیان کنند. خوب اومدی مرسی
متن نظر ...خوب وخواندنی مرسی
متن نظر ... خوب وخواندنی واموزشی ازموده راخطاممنوع
متن نظر ... ازدواج هوشیارانه تصویر واقعبینانه تری از همسر خود خلق کنید خوبه
متن نظر ...درباره ازدواج وانتخاب دانستنیهاواجب می شودمرسی استادعزیز
متن نظر ...مسیرهای آشنایی ونحوه صحبت جای بررسی دارد
متن نظر ... خیلی وقتها مافکرمی کنیم حرکتی که انجام می دهیم درسته جای بررسی دارد.
متن نظر ...داستان خوبیه
متن نظر ... سلام حتی اگر قبل از ازدواج مسایل و مشکلات وجود داشته باشد و رابطه دو طرف غیر صمیمانه باشد باز فکر می کنیم که با ازدواج همه چیز حل خواهد شد. اما لازم است که به این نکته توجه کنیم که آنچه در خلال آشنایی از فرد می بینیم به احتمال بسیار زیاد بعد از ازدواج نیز تداوم خواهد یافت خوبه نه
متن نظر ... اولش یک مقداردیدگاههابه یکدیگرنزدیک نیست بعدتحمل بیشترمی شودوعلاقه حاکم
متن نظر ... عالیه
متن نظر ...سلام خانواده ای که فرد در آن رشد کرده نشان می دهد که او چه تفکراتی دارد و در طول زمان چطور عمل می کند.هر کدام از ما هر قدر هم که روی رفتار خود تسلط داشته باشیم و شیوه های رفتاری خود را اصلاح کنیم باز در نهایت گرایش هایی به تربیت کودکی مان داریم و ناخودآگاه الگویی از پدر و مادر گرفته ایم که در مواقعی از آن تبعیت می کنیم
متن نظر ... موضوع اشرافگری نباشدهمه حله
متن نظر ... ازدواج هشیارانه عالیه